חוות דעת מטופלים

מ.ג.

30.12.2020

מ. הסובלת מגידול בבסיס גולגולת ובצוואר ובגלל מיקומו הבעייתי, מ. מקבלת המלצה מחברה לבוא אל ד"ר נדאל מוהנא.
אנו מתגוררים ומטופלים בקנדה, בתנו חלתה בסרטן בלוטת התריס,
חיפשנו רופא בכיר בישראל מומחה בתחום כדי לקבל חוות דעת נוספת לגבי המשך הטיפול שמאוד הדאיג אותנו.
‏עשינו תחקירים רבים כדי להגיע לרופא הטוב ביותר בארץ ‏קיבלנו המלצות חמות מרופאים בארץ לגבי דוקטור מוהנא נדאל.
‏היינו ‏אמורים להגיע לארץ לביקור ולהיפגש איתו בישראל אך הוא אמר לנו שבמיקרה הוא מגיע לטורונטו ויוכל לפגוש אותנו פה.
‏ואכן הוא פינה זמן כדי לפגוש אותנו בבית חולים Mount Sinai בטורונטו, לאחר שעיין בחומר הרפואי ‏, בסבלנות ובמקצועיות רבה קיבלנו הסבר מפורט,
מידע חשוב וגם תשובות לכל השאלות שהטרידו אותנו וחוות דעת שהייתה מאוד חשובה ומרגיעה ושאיתה גם הלכנו.

התרשמנו מאוד מדוקטור מוהנא, הוא גם מומחה רציני מאוד אך בעיני חשוב לא פחות האכפתיות והרגישות לחולה ולמשפחתו.

רופא שמדבר בגובה העינים ונותן חוות דעת ממקום של אהבת האדם, התחושה היתה שהוא מטפל בבן משפחה ולא בפציינט, ממש מכל הלב.
בכנות לא נתקלתי בהרבה רופאים כמותו.

לצערנו אין לנו אפשרות לקבל טיפול בארץ אך אם היינו יכולים, ברור לנו שהיינו הולכים להמשך טיפול רק אצל דר' מוהנא.

כן ירבו רופאים מהסוג הנדיר הזה!

איכילוב - המרכז הרפואי ת״א

ק. בת 55 מבני ברק החלה לשים לב שכל בליעת רוק שלה מצריכה ממנה מאמץ נוסף. כעבור מספר שבועות כשהמצב אינו השתפר היא מגיעה לרופא להבדק וומגלה לתדהמתה שמדובר בגידול גדול בגרון. "אני אמא ל-11 ילדים שיהיו בריאים, ועובדת במשרה מלאה כך שביום יום אני כל כך עסוקה וטרודה בדברים אחרים בבית ובעבודה. בסוף מצאתי זמן והלכתי לבדוק ממה אני סובלת אך לרגע לא ציפיתי לקבל בשורה כזו איומה. כשחזרתי הבייתה פחדתי לספר לילדים. איך אומר להם שאני עם גידול בגודל כדור פינג פונג שתקוע לי בגרון ומסכן את חיי?" משחזרת ק. 
בעקבות המלצות רבות היא מגיעה אל ד"ר נידאל מוהנא מנהל מערך א.א.ג ,ראש צוואר ולסתות באיכילוב. ״מדובר בגידול גדול של 9 ס"מ הנמצא באזור הפראפארינקס – מיקום סבוך ומסוכן באמצע הפנים וסביבו שרירי לעיסה , בלוטות רוק, עצבי הגולגולת וכלים גדולים שמספקים דם לצוואר ולמוח ופגיעה באחד מכלי הדם הללו יכל לגרום לה נזק בלתי הפיך. התלבטנו באיזו גישה לבצע את הניתוח ושקלנו להסירו דרך הלסת, בהליך זה צריך לבצע חתך דרך השפה התחתונה והסנטר עם הזזת עצם הלסת, גישה זו קלה יותר לביצוע אך ההחלמה והסיבוך מניתוח כזה הוא ארוך ולא אסטתי. לבסוף החלטתי לקחת את האתגר הכירורגי ולנתחה בחתך אחד דרך הצוואר תוך שמירה על כלי הדם בתעלה צרה מתוך הרצון שקרולין תוכל להחלים במהרה ולחזור לתפקוד מלא ומהיר בחיק משפחתה" מתאר ד"ר מוהנא.
ק. עברה בהצלחה גדולה את הניתוח והגידול הוסר.
״אני מרגישה שנעשה איתי נס. לאורך כל החודש אני ידעתי שאצטרך לעבור את הניתוח עם חתך מהלסת ושיצטרכו להוריד לי מספר שיניים על מנת להסיר את הגידול. פחדתי מאוד וידעתי שגם מצפה לי החלמה ארוכה וכואבת, אבל ידעתי שאני חייבת לעבור אותו. ובסיום הניתוח כשהתעוררתי וראיתי שלבסוף הגידול הוצא דרך הצוואר בחתך אחד בלבד! ידעתי שהתפילות של כל אוהבי נשמעו בשמיים.
אני כה אסירת תודה לה׳ ששלח לי שליח טוב בדמותו של ד"ר נידאל שהציל אותי וחסך לי שבועות ארוכים של החלמה וייסורים והנה, ארבעה ימים בלבד אחרי הניתוח הצלחתי לחזור לשגרה רגילה ואין מאושרת ממני״.

ש.ע

25.10.2021

סבלה מנחירות ופחדה שלא תמצא אהבה. לאחר ניתוח מוצלח באיכילוב הנחירות נעלמו ובקרוב החתונה…

ש.ע. , בת 26, החלה לסבול לפני כשלוש שנים מכאבי גרון, נחירות ועייפות בלתי נשלטת. לאחר שמשפחתה התלוננה בפניה שרעש נחירותיה בלילה חזק ומעיר את כל בני הבית, היא הגיעה למכון השינה כאן בבית החולים איכילוב ומיד היא אובחנה: הנחירות נגרמו כתוצאה מדום נשימה בשינה.

פרופ' ריבי טאומן, מנהלת מכון השינה באיכילוב מסבירה: "הסימן הקליני העיקרי של דום נשימה בשינה, הוא נחירות בשינה. דום נשימה בשינה אחראי לסיבוכים רבים ובהם: ישנוניות יומית, דיכאון, מחלות לב, יתר לחץ דם, סוכרת, אירועים מוחיים ועוד. לכן אסור להתעלם מנחירות או לזלזל בהן. וכשעולה חשד לדום נשימה בשינה, חשוב לבצע בדיקת שינה, במעבדת שינה או בבית".

ואכן, לאחר האבחון שהד הופנתה להמשך טיפול במרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה ונחירות, אך חששותיה לקבל טיפול התגברו במיוחד בשל העובדה שלפני כשנתיים היא עברה ניתוח לכריתת השקדים בבית חולים אחר בו הבטיחו לה שיטפלו לה בבעיית הנחירות, אך לאחריו לא חל שום שיפור במצבה.

ד"ר נדאל מוהנא, מנהל מערך אף אוזן גרון, וד"ר אייל רוזנצוויג רופא בכיר במחלקה הצליחו לשכנע אותה ללכת לניתוח נוסף: "בשל ניסיון העבר של שהד לקבל טיפול שנחל אכזבה רצינו להעבירה חוויה מתקנת שתטיב עימה ותפתור לה את בעיית הנחירות. היא עברה בדיקת DISE והדמיית הצוואר ב CT, לאחר קבלת הבדיקות נמצא הפיתרון הכירורגי עבורה והוחלט לבצע לה ניתוח מסוג MODIFIED EXPANSION SPHINCTER PHARYNGOPLASTY המאפשר טיפול בהפרעת הנשימה בשינה והנחירה ללא צורך בהשלמת כריתת השקדים עם רמת כאב נמוכה וכמעט ללא חשש לסיכון" מסביר ד״ר רוזנצוויג.

הניתוח עבר בהצלחה רבה, ן ש. השתחררה לאחר מספר ימים לביתה. כעת, חודשיים מהניתוח ש. מסכמת: ״הייתי חסרת אמונה לגבי הטיפול בבעיית הנחירות שלי, פחדתי נורא שלא אוכל למצוא אהבה וזוגיות וכל גבר שישמע אותי נוחרת ירצה לברוח ממני. למזלי מצאתי את פ. , אהבת האמת שלי ועכשיו אחרי שמשפחתי כבר מפסיקה להתלונן על הנחירות שלי בלילה, אני מקווה שחוץ מאיכות החיים הטובה שקיבלתי בזכות הצוות המדהים של אף אוזן וגרון מאיכילוב אני אוכל להגשים חלום ואולי להיות בקרוב מתחת לחופה".

איכילוב - המרכז הרפואי ת״א

8 באפריל‏ 2022

גיבור היום: ד״ר נדאל מוהנא – הרופא הערבי מאום אל פאחם שהציל הלילה את חייהם של שני מטופלים.
בשעה 21:30 בערב, הייתי ברכבי עם משפחתי בכניסה לאום אל פאחם כשקיבלתי טלפון מפרופ׳ רוני גמזו ובישר לי על הפיגוע וביקש שאשלח דחוף רופא אף אוזן גרון. היה לי ברור שאת המשימה הזו אני מוביל והראשון לעמוד על הרגליים בהיותי מנהל המערך לאף אוזן גרון כאן באיכילוב ולהתייצב בשערי בית החולים.
הורדתי את משפחתי וטסתי לתל אביב. כשהגעתי, הייתה כבר פצועה בחדר ניתוח שהייתה בסכנת חיים מיידית.
יחד עם צוות מנתחים ומרדימים מקצוען הצלחתי לעצור את הדימום ולייצב אותה והיא יצאה מכלל סכנה. דקות אחרי, הורדתי לחדר ניתוח פצוע נוסף מפציעה בפנים ובניתוח מורכב עצרו את הדימום וגם הוא כעת מתאושש.
לפני כשבועיים מחבלים מהעיר בה אני חי ביצוע פיגוע נורא. חשוב לי דווקא ביום זה לשמש דוגמא אחרת. 99% אחוז מתושבי אום אל פאחם ומהמגזר הערבי תומכים בדו קיום ונגד אלימות והרג. זו לא דרכנו וזה מנוגד לאיסלאם.
אל תתנו לקומץ לפגוע במרקם העדין של החברה הישראלית.
עבורי להציל חיים זה טבעי, השליחות שלי ומובן מאליו. זה אלף בית באנושות. כי ככה חונכתי בבית – באום אל פאחם.
אני מייחל לימים שקטים ובטוחים למען כולנו, החברה הישראלית כולה, יהודים וערבים כאחד.

איכילוב - המרכז הרפואי ת״א

8 בספטמבר 2022

בזכות ניתוח ייחודי שבוצע כאן באיכילוב הוסר גידול בגודל 5 ס"מ מצווארו של ר.  בן 42 ומיתרי הקול והבליעה ניצלו.

לפני כארבע שנים, ר.מ.  בן 42, מירושלים, נשוי + 6 ילדים, החל להתלונן על שיעול טורדני, כשניגש לבדיקה אצל רופאה בקהילה התגלה בצווארו גוש מחשיד ולאחר סדרת בדיקות מקיפות אובחן עם גידול שפיר שמקורו בעצב הפריפרי העלול לגדול ולגרום לתסמינים נוירולוגיים כגון, כאב, הפרעת תחושה וחולשת שרירים.

ר.  מתאר: "תחילה ששמעתי שהגידול שפיר, נרגעתי מעט, אבל אז כשהבנתי שהגידול נמצא על עצבים חשובים שאחראיים על מיתרי הקול והבליעה, כאן כבר נכנסתי ללחץ. הלכתי למספר בתי חולים בארץ וכולם פה אחד הציעו לי לעבור ניתוח להסרת הגידול יחד עם העצב. חשבתי לעצמי איך אוכל לעבוד כמסעדן בלי היכולת שלי לטעום את האוכל ולבלוע את המאכלים שאני מגיש לאנשים? איך אוכל להיות אבא לששת ילדיי הקטנים בלי היכולת לדבר איתם ושלא יוכלו לשמוע את קולי? לא הסכמתי לוותר ולהשלים עם רוע הגזירה והמשכתי לחפש את הרופא שיציע לי חלופה אחרת״.

חלפו שנתיים, מצבו של ר. מחמיר כאשר אינו מסוגל לישון בלילות בעקבות הגידול שממשיך להתנפח ולגדול עד לגודל של 5 ס"מ ולוחץ לו על קנה הנשימה. הוא נחלש ובקושי הצליח לתפקד עד שנתקל בכתבה ששינתה לו את החיים. "הלכתי לבית חולים אחר שהציע לי לא לעבור ניתוח ולעשות הקרנות, פחדתי מההשלכות שיהיו לטיפולים האלו בהמשך, אני ואשתי רצינו להביא עוד ילדים ולקח לנו זמן עד שהילד הראשון הגיע לעולם, שש שנים חיכיתי לבכור שלי ולא רציתי לפגוע בסיכוי שלי להרחיב את המשפחה״, משחזר ר. ומוסיף "עד שלפני שנה וחצי נתקלתי במקרה בכתבה עם מקרה דומה לשלי בבית החולים איכילוב. מיד מצאתי את שמו של הרופא שהופיע בכתבה וקבעתי אליו תור".

ר. הגיע למרפאה המשולבת ראש צוואר ועצבים פריפריים של פרופ' נדאל מוהנא, מנהל מערך אף, אוזן, גרון וניתוחי ראש צוואר וד"ר יובל שפירא מנהל היחידה לעצבים פריפריים – נוירוכירורגיה ושם הוא שומע את המשפט שחיכה לשמוע במשך ארבע שנים: ״ניתן לבצע לך ניתוח ולכרות את הגידול בצוואר תוך שימור תפקוד העצב" – דבר שלא נעשה באף בית חולים בארץ עד כה.

"יצאתי מהפגישה עם זוג הרופאים המדהימים הללו מרומם כל כך, הרגשתי כזאת הקלה גדולה, כאילו נפל לי סלע ענקי מהלב. השלמתי את כל הבדיקות והבירורים הנוספים ונקבע לי תאריך לניתוח המיוחל".

את הניתוח שארך חמש שעות ביצעו בשתוף פעולה מדהים פרופ' נדאל מוהנא ודר' יובל שפירא, תחת מיקרוסקופ ניתוחי תוך שימוש בניטור אלקטרופיזיולוגי תוך ניתוחי וזאת על מנת למזער את הפגיעה בסיבי העצב שאינם חודרים אל תוך הגידול.

פרופ' מוהנא מציין כי: ״הגידול היה ממוקם בצוואר בין עורק התרדמה שמספק דם למוח לבין הוריד שמנקז דם מהמוח באזור בו עוברים עצבים חשובים שאחראיים בין השאר להפעלת מיתרי הקול ובליעה וכן מעבירים מידע לשריר הלב. במהלך הניתוח הצלחתנו לכרות את הגידול השפיר מתוך העצב תוך הסטת סיבי העצב העוטפים את הגידול, כך שלמעשה רק סיבי העצב שייצרו את הגידול נכרתו ושאר העצב המשיך לתפקד כרגיל". ד״ר שפירא מוסיף: ״בגישה דומה זו ניתחנו לאחרונה מספר מטופלים עם תוצאה נוירולוגית מצוינת״.
גישה זו התאפשרה בזכות שיתוף פעולה פורה וייחודי המתבצע כאן באיכילוב, בה כל אחד מהמומחים מביא את החוזקה של כל דיסיפלינה וביחד מצליחים למקסם את התוצאה הכירורגית ולשפר את איכות חייהם של המטופלים.

לאחר הניתוח ר. החלים בצורה מצוינת ומהירה ללא כל צרידות או קושי בבליעה. "אני מרגיש שקרה לי נס – כשהתעוררתי מהניתוח לא האמנתי שאני חי. בזכות שני הרופאים המדהימים הללו הצלחתי לקבל את חיי בחזרה ולחזור למשפחתי כאדם מאושר ומתפקד, אין לי מילים להודות לכם".